THERMOSERVARING

Fred over zijn verleden, thermoservaring en tips.

VOLG FRED:

DEEL ZIJN VERHAAL:

VRAGEN VOOR FRED?

Fred is actief op instagram en YouTube. Stuur hem een berichtje.

Hallo. Ik ben Fred Outdoor (@fred.outdoor) en ik richt mij hobbymatig op het delen van content betreffende bushcraft, survival en mini avonturen. Helaas kan ik nu niet naar het buitenland om te hiken, maar zodra dat weer mogelijk is ga ik dat zeker weer doen. Alles van dit buitenleven deel ik op Instagram (@fred.outdoor) en sinds kort ook op Youtube.

Met mijn verleden in het leger heb ik wel het een en ander meegemaakt in de buitenlucht. Strenge instructeurs verplichtten ons om thermosflessen te ‘toppen’ voordat we op pad gingen, zodat we niet zonder warmte komen te zitten. Daar hoorden slimme trucs bij om zo weinig mogelijk van deze warmte te verliezen.

De opvoeding uit het leger werd uiteindelijk een gewoonte. Deze gewoonten uit mijn verleden neem ik mee in mijn hedendaagse activiteiten in de buitenlucht. Het voorbeeld van de thermosfles is een eye-opener geweest en sindsdien vertrek ik niet meer zonder.

Tijdens mijn avonturen geniet ik van een korte pauze. Deze pauze doorbrengen met een warme drank is nog beter. Wanneer je dan voor heel primitief door water te koken onderweg, loop je al gauw tegen wat ongemakkelijkheden aan. De extra bagage van de brander die je hebt meegenomen, het hete water na het koken (te heet om te drinken) en het wachten tot dat je warme drank eindelijk klaar is. De oplossing daarvoor is een thermoskan/thermosfles met heet water of koffie vullen voordat je vertrekt. Tijdens je break kun je gauw genieten van de inhoud van de thermos en koelen de spieren niet af.

Ook voor de hikers onder ons is dat ideaal. Adventure Food is zo klaar door er heet water uit je thermos over te gieten. Super snel genieten van een hapje eten dus.

Wat ik tijdens het kamperen handig vind aan een thermos is de tijd die het bespaart in de ochtend. Doordat ik voor het slapen gaan wat water kook en er vervolgens een theezakje in doe, wordt ik wakker met een lekker kopje thee. Het ideale is dat de dop ook functioneert als kopje/mok. Beter wakker worden kan haast niet.

Na heel wat thermosflessen versleten te hebben is er enkel één die het echt lang volhoudt en waarmee ik super veel plezier heb. The Legendary Classic Bottle (0.75L) van Stanley PMI. Deze fles doorstaat de wildste avonturen en biedt mij de zekerheid van een warme drank bij de hand.

Groeten,

Fred Outdoor.

Jouw verhaal hier?

Neem contact op.