LIFE CHANGING

Het avontuur van Rick. Waar het begon, kleine insights en hoe het nu gaat.

VOLG RICK:

DEEL ZIJN VERHAAL:

KENNIS OPDOEN:

Rick heeft een online hike/camp training opgezet die te volgen is op www.ikwilhiken.nl.

Korte impressie.
Ik ben Rick en woon samen met mijn vrouw in een busje. Wij hebben anderhalf jaar geleden besloten om alles op te zeggen en een groot avontuur aan te gaan. Zo hadden wij tot begin oktober 2019 nog een huurhuis vol met meubels. Maar eind oktober waren al deze meubels verkocht en de huur opgezegd. In november vertrokken wij met onze rugzakken gevuld met alles wat wij nodig hadden op weg naar het onbekende. Onze reis wilden wij zo veel mogelijk zelfvoorzienend onderweg, dus namen wij onder andere onze tent met alle materialen mee. We kwamen er al snel achter dat wij vooral in de oosterse landen door de bevolking overal werden uitgenodigd om te komen slapen. Wij
hebben dus weinig gebruik gemaakt van onze tent. Onze tocht startte op de trein in Nederland en liep door Europa. In Turkije besloten we veel te gaan liften. Dit hebben we volgehouden tot aan Georgië. Vanaf hier zijn we gaan vliegen richting India.
 
Wie is Rick? 
Voor ik wat over nu vertel is echt misschien leuk om te weten wie ik ben. Ik kom uit een gezin van zes kinderen. Als op één na jongste ben ik geboren. Als kind van twee was het al duidelijk, ‘Rick is iets drukker’. Dit ben ik eigenlijk nooit kwijtgeraakt. Misschien hou ik daarom zo van buiten zijn. Lekker rennen, klimmen, wandelen al die energie eruit. Naast energiek ben ik van nature creatief en ondernemend. Ik hou van dingen organiseren en van iets eigen maken. Daar hoort bij mezelf altijd te willen ontwikkelen. Waar de reguliere
school niet iets voor mij is hou ik van leren over outdoor-technieken en hoe je kan overleven met zo min mogelijk, misschien dat we daardoor in een busje terecht zijn gekomen.
 
Van India naar een lockdown.
Na vier en een halve maand was ons avontuur ineens voorbij. India ging in lockdown en wij boekten onze vlucht terug naar Nederland. Toen wij op Nederlandse bodem waren geland sprak Laura de magische woorden uit: ‘kopen we dan nu zo’n bestelauto?’. Zelf moest ik nog even wennen aan het idee dat onze tocht zo abrupt van ons was afgenomen. Maar na twee weken zaten we al in onze bestelauto. De twee maanden hierna besteden wij de lockdown met werken. Laura via haar eigen bedrijf Studio Pilea en ik in een fabriek. De vrije uren besteden we aan het verbouwen van de bestelbus. Zodat we snel weer onderweg konden.
 
Testrit en wollendekens.
Mijn ouders opende hun huis zodat wij drie maanden lang onderdak hadden. Maar het avontuur riep weer en het busje was klaar voor een testrit. Zo vertrokken we voor twee maanden richting het Zwarte Woud. Na twee maanden besloten we nog wat kleine aanpassingen te doen aan de bus. Hierna was het tijd voor weer een langere periode te vertrekken. Spanje stond op de planning. Echter kan het ook flink koud worden in Spanje in de winter, dat hadden we niet echt beseft. Al snel kwamen de grote thermosfles van Stanley en de wollendekens tevoorschijn voor warme theetjes onder de dekens.
 
Ik wil hiken onstaat.
Toen wij terugkwamen vanuit India ging er een deur dicht, maar ook ging er één open. Eindelijk kon ik van mijn passie mijn beroep maken. Wat ik wilde was nog helemaal onbekend. Inmiddels een jaar verder heb ik een groeiend bereik via Instagram. Ook heb ik een online Hike- &camp; Natuurtraining gemaakt op www.ikwilhiken.nl. Zo hoop ik meer mensen naar buiten te krijgen en te leren over de wondere wereld van het hiken. Ik doe aan solotochten, maar biedt ook aan om als gids met jou op stap te gaan. Zo is Ik Wil Hiken in een jaar tijd uitgegroeid tot een online outdoorschool.
 
Samenwerken met outdoormeister.nl.
Ik had dit nooit durven dromen. Als ambassadeur van outdoormeister.nl probeer ik zo dicht mogelijk bij mijn eigen waarden te blijven. De producten die worden aangeboden zijn producten die ik met veel liefde zelf dagelijks gebruik.
Rick - @ik.wil.hiken
@ik.wil.hiken - Rick

Arno Mulder Fotografie.

Net als Rick ook jouw verhaal op outdoormeister?

Neem contact op.